Dagály Úszóaréna műszál erősítésű medencéje


kategória:Speciális betonszerkezetek
helyszín:Budapest
építés ideje:2016 október
falak területe:3600m2
használt termék:High Grade fibrillált műszál,


Ismét Magyarországra látogatott a FINA vezetők delegációja, akik programsorozatuk egyik elemeként körbejárták a Dagály Úszóaréna építkezését. Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Fodor Tamás a kivitelezésért felelős KKBK projektvezetője, illetve a Market Építő Zrt. vezetője, Scheer Sándor kalauzolta végig az építkezésen.
A nemzetközi szövetség tisztviselői rendkívül elismerő szavakkal méltatták az ott látottakat:
 
„Ez egyszerűen lenyűgöző! –mondta Julio C. Maglione. „El sem akarom hinni, hogy ennyi idő alatt ennyi mindent csináltak” – tette hozzá a FINA elnöke.
 
Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója szerint: "Sok létesítményben jártam már, de ilyen sebességgel még egy sem épült. Örömmel látom, hogy hatalmas a medencetér, az ilyen helyeken lehet igazán nívós világeseményeket rendezni.”
 
Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke pedig egyszerűen csodásnak nevezte a látottakat: „Valahányszor itt járunk, és látjuk ezt a csodát, mindig az fut át rajtam: már nem éltünk hiába. Ennél többet aligha tehettünk a magyar úszósportért, a jövő nagy sikereiért. A világbajnokság tizenhat napig tart, ez az uszoda viszont több emberöltőn át lesz fantasztikus versenyzők otthona.” (tartalom forrása: Market Zrt)

A medence szerkezet azért különleges, mert a vízzáróságot nem rétegrenddel, hanem egyszerűen betontechnológiával oldották meg. A vízzáróságban többek között a High Grade szálnak is szerepe van. A medence annyira jól sikerült, hogy a FINA standardnek nyilvánította.