Armadur kéregerősítő


Armadur kéregerősítő
Az Armadur természetes adalékkal készülő, nagy szilárdságú szárazkeverék, amelyet monolit padlószerkezetek készítéséhez fejlesztettek ki. A felület ajánlott minden olyan ipari és kereskedelmi épületben és környezetben, ahol a nagy kopásállóság, a hosszú élettartam és az olcsó ár követelmény. Különösen alkalmas nagy targoncaforgalomhoz. Gyakori felhasználási területei az áruházak, bevásárló központok raktárai, ipari csarnokok, logisztikai központok, parkolóházak, mélygarázsok, javító műhelyek stb.


Különleges tulajdonságok

nagy keménység, kopásállóság gyors kivitelezhetőség sima, csúszásmentes felület pormentes, könnyen tisztítható esztétikus megjelenés, 7 színben olajnak, zsírnak, benzinnek ellenáll olcsó ár, hosszú élettartam bel- és kültérben egyaránt használható nem igényel szigetelt aljzatot


Alkalmazási mód

Az elkészült friss, megfelelően betömörített betonpadló első lehúzása után négyzetméterenként 2 kg/m2 Armadur keveréket kell lehetőleg egyenletesen a felületre szórni. Miután a friss betonból kiváló víz a szárazanyagot átitatta, azt simítóval újra le kell húzni. Ennek megtörténte után a második 3 kg/m2 kerül szétterítésre, az elsővel pontosan megegyező módon. Egységesen, bármely szín előállításához 5 kg/m2 alapanyag szükséges, a fentiekben leírtak szerint, két ütemben felhordva. A procedúrát a más technológiáknál is használatos simítógépekkel (Tremix simítóval) kell befejezni, vagy kis terület esetén kézi fémsimítóval, amikor a padló már járható. A munka befejezése után legfeljebb 12 órával 0,1 liter/m2 Floorseal szétpermetezésével zárul le a teljes folyamat. A Floorseal rendszerben dolgozik az Armadurral, a felületet kezeli, beépül a beton szövetébe növelve annak kopásállóságát, és elősegíti a felület tisztántartását. Az elkészült padló további utókezelésre nem szorul, a betonszerkezet szilárdulása a szokásosnál gyorsabban történik.


Műszaki paraméterek

Az anyagot minimum C20-as minőségű, tömörített betonba javasoljuk beépíteni, a részletes technológiai leírás alapján (techn. 004/95). Az alkalmazáshoz szükséges betonréteg vastagsága minimálisan 6cm, felső határa nincsen. Az elkészült padlószerkezet kopásállósága a betonénak nyolcszorosa, élettartama gyakorlatilag a betonéval azonos. A besimításra került Armadur 3 mm vastagságban a betonlemez felső rétegébe szervesen beépül, ugyanakkor annak lezárásaként összefüggő, egységes, sima, de csúszásmentes felületet alkot. A padozat hagyományos dilatálását a beépített Armadur réteg nem befolyásolja.