Termékek / Építőipari szálak / Mikroszálak - a korai zsugorodási repedések ellen Termékek / Építőipari szálak / Mikroszálak - a korai zsugorodási repedések ellen
Termékek / Építőipari szálak / Mikroszálak - a korai zsugorodási repedések ellen

AVEEGLASS HYBRID

Ismertető

Az AVEEGLASS HYBRID egy építőipari mikroszál, üvegszál és PP-szál keveréke. Egyesíti a polipropilén és az e-üvegszál jó tulajdonságait. Ipari padlók, térbetonok, esztrichek korai zsugorodási repedéseinek megelőzésére szolgál.
A szálak hossza folytonos elrendezésű, hasonulva az optimális kővázszerkezethez.

A plasztikus zsugorodási mikrostruktúrák szintjén komplex módon megakadályozza a repedéseket.

Az üvegszálak acéllal vetekedő szakítószilárdsága megakadályozza a repedések keletkezését, illetve az esetleg mégis induló mikrorepedéseket a rugalmas PP-szálak rugószerűen visszazárják, ezáltal azok további, makroszintű megnyílását megelőzik.

A szálak bekeverésével a zsugorodási repedések mennyisége és méretei minimálisra csökkenthetők, lényegesen javul a nyersbeton állékonysága. Alkalmazásával javulnak az előállított anyagok, szerkezetek korai mechanikai tulajdonságai, biztonságosabbá válik a kivitelezés. A szálak szálhossz szerinti eloszlása nagyon hasonlít egy beton- vagy habarcs kővázszerkezetének szemnagyság szerinti eloszlásához.


Műszaki adatok

Összetétel: E-üveg és nagy tisztaságú polipropilén keveréke

Elemi szálátmérő: 9 – 30 μm
Szakítószilárdság: PP: min 270 N/mm2, E-üveg: min 2000 N/mm2
Sűrűség: PP: 0,91 g/cm, E-üveg: 2,6 g/cm
Hőállóság: -160-840 °C

Szálhossz: 2–40 mm folytonos eloszlásban, átlaghossz 12 mm

Kiszerelés: 0,9 kg/zsák

Adagolás: 0,9 kg/m3

 

Fel az oldal tetejére